PRAM

Autorizatie PRAM

Conform legislatiei in vigoare, se prevede obligativitatea efectuarii verificarii PRAM a instalatiei electrice de catre utilizatorul acesteia.

Legislatie PRAM

Verificarea PRAM a prizelor de pamant si a continuitatii nulului de protectie pentru prizele monofazate sau trifazate se va face in conformitate cu legislatia in vigoare cu privire la securitatea si sanatatea in munca, respectiv Legea nr. 319/2006, HG 1425/2006 si HG 1146/2006 cu completarile ulterioare si a standardelor legale privind protectia impotriva riscurilor de producere de scurt circuit, electrocutari si degradari ale echipamentelor electrice si electronice, normele STAS 12604/4-89 si STAS 12604/5-90 si DGPSI 004/2001 cu privire la reducerea riscurilor de producere a incendiilor generate de incarcari electrostatice.

Verificari periodice PRAM sunt foarte importante deoarece eventualele abateri de la normele tehnice actuale pot avea consecinte grave asupra integritatii imobilelor sau asupra vietilor omenesti si de aceea recomandam efectuarea acestor verificari PRAM la termenele scadente, precum si de fiecare data cand considerati ca instalatia electrica trebuie verificata, avizata sau certificata pram.

Legarea la pamant reprezinta prima si cea mai importanta masura de protectie impotriva electrocutarii. Prin masurarea rezistentei de dispersie a prizei de pamant si a continuitatii instalatiei de legare la pamant (racord de legare la pamant, nul de protectie PE, conductoare de echipotentializare etc.), putem sa verificam gradul de protectie pe care il asigura aceasta instalatie impotriva electrocutarii, dar si sa constatam gradul de uzura a instalatiilor propriu-zise si a componentelor acesteia.

In urma acestor verificari PRAM vom putea evalua astfel gradul de protectie asigurat de functionarea protectiilor, dar vom putea obtine si informatii foarte importante privind cresterea nivelului de securitate electrica prin conformarea instalatiei, astfel incat sa se evite eventualele accidente ce ar putea sa apara din cauza defectiunilor.

Siguranta devine astfel masurabila !

Serviciile de verificari PRAM ale instalatiei electrice sunt puse la dispozitie prin intermediul colaboratorilor nostri, cu care pastram legatura in permanenta.

Buletin PRAM

Termenele de valabilitate ale certificatelor PRAM sunt verificate de catre echipa noastra, si atunci cand acestea expira, anuntam conducerea societatii si program o noua verificare.
Muncește în siguranță
Instalatia electrica este riscul nr. 1 pentru decece la locul de munca dar si pentru incendii.
Contacteaza-ne pentru a verifica instalatia electrica cat curand!

Te invitam sa ne cunosti

Daca doriti mai multe informatii despre serviciile pe care le oferim sau doriti o oferta personalizata va invitam sa intrati in legatura cu noi.